home

Lieve vrienden,

“God is onze toevlucht en kracht, een altijd aanwezige hulp in moeilijkheden. ”
Ik hou van het woord “altijd aanwezig”. Wat hebben we dat nodig in tijden als deze. Wanneer isolatie het enige vaccin is dat we tot nu toe hebben, is Hij een altijd aanwezige hulp!
Tijdens deze weken zullen we vechten voor drie dingen.
1) Om onze hoop op de Heer te stellen.
2) Fellowship, ook al zijn we niet op dezelfde locatie.
3) En om Zijn licht te laten schijnen in deze donkere wereld, in woord, gebed en daden.

Stel je hoop op de Heer
10:30  Online kerkdienst

Zoom fellowship na de dienst
Dropbox kinderwerk
De kinderen hebben hun eigen programma op
https://www.dehenkieshow.nl/
De oude livestreams kun je terugkijken op het YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCKXrmNuRoZCo6c8Hea5J8vw

Heropenen van de diensten in juli
Er is de afgelopen tijd veel nagedacht over het heropenen van de diensten in juli. Op een normale zondag kwamen er zo’n 400 mensen naar de ICF, waaronder 100 kinderen. Zoals het er nu naar uit ziet mogen er vanaf 1 juli weer diensten worden gehouden met een maximum van 100 mensen. Ook de grote van de zaal laat ons zien dat ongeveer 100 mensen kunnen komen als huishoudens een plek vinden op 1,5m van elkaar. Helaas is het niet toegestaan om twee diensten kort op elkaar te houden in hetzelfde gebouw. Dat betekent dat op een zondag slechts een kwart van ons aanwezig kan zijn en de rest de dienst nog steeds via de livestream moet volgen. Dat doet pijn. We willen elkaar zien en het mooie van één familie om Christus ervaren. Maar dat houdt ons niet tegen om uit te kijken naar dat moment dat we al iets van die blijdschap kunnen voelen.

Dus hoe weet je wanneer je kan komen

  • Als God het geeft, zullen we op zowel 5 als 12 juli de doop en belijdenis vieren van mensen die besloten hebben om Jezus te volgen. We willen hen de kans geven zo veel mogelijk vrienden en familie uit te nodigen en ook mensen met wie zij een geestelijk band hebben. (Natuurlijk zitten daar ook ICF’ers bij.) Dit betekent dat we op 5 en 12 juli zullen werken met uitnodigingen.

Hierna zullen we niet werken met registratie of uitnodiging. Dat zou extra drempels opwerpen om de diensten te bezoeken. In plaats daarvan verdelen we ons zelf in vier groepen, gebaseerd op de eerste letter van onze achternaam:

  • 19 juli: achternamen die beginnen met de letters A – D (inclusief namen als “van Asperen”)
  • 26 juli: achternamen die beginnen met de letters E-J
  • 2 augustus: achternamen die beginnen met de letters K – P
  • 9 augustus: achternamen die beginnen met de letters Q – Z

Tijdens de samenkomst is een gebruiksplan van toepassing:
gebruiksplan-icf-rotterdam-kerkdiensten-vanaf-1-juli-2020

Laat je licht schijnen
Boodschappen doen, eten maken, hulp bij transport, doneren (bankrekening Diaken: NL68RABO0361977999) etc. etc. Wil je helpen, zoek dan iemand die hulp kan gebruiken of op een praktische manier hulp nodig heeft. Neem dan contact op met de diakenen: deacons@icfrotterdam.nl

God heeft alles in Zijn hand!

Ds. Coen Legemaate
Pastor International Christian Fellowship Rotterdam