Alpha

We willen iedereen een kans bieden om kennis te maken met het christelijk geloof, vragen te stellen en delen hoe je in het leven staat.

De Alpha is een serie van rond de 10 avonden om kennis te maken met het christelijk geloof. Elke avond gaat over een verschillende vraag over geloof en is ingericht om in gesprek te gaan met elkaar. We houden er van, om samen te eten en zo in gesprek te gaan.

Maaltijd
Als vrienden bij elkaar komen om te dineren of snel even bijpraten met een kopje koffie en koek, samen eten brengt mensen bij elkaar. Bij de Alpha is dit niet anders. De meeste avonden beginnen met een maaltijd omdat het een fantastische manier is om elkaar te leren kennen.

Gesprek
De avond is ingericht om je uit te dagen met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat over de grote vragen over geloof en behandelt de basis van het christendom. Vragen zoals: Wie is Jezus? Hoe kun je geloof hebben? Tot Wie en hoe bidden we? en Hoe leidt God ons?

Discussie
Dit is waarschijnlijk het belangrijkste deel van de Alpha: Een kans om gedachten en ideeën over het onderwerp te delen door het te bespreken in een kleine groep. Er is geen verplichting om iets te zeggen maar je mag ook (echt!) alles zeggen wat je wil. Het is een kans om te luisteren naar ideeën van een ander en je eigen gedachten bij te dragen in een eerlijke, vriendelijke en open sfeer.

Neem je deel aan de volgende Alpha? Stuur een email naar: alpha@icfrotterdam.nl

Start datum: wordt nog aangekondigd

Adres: wordt nog aangekondigd